MENIU

Un obiect luminos misterios a apărut pe cerul Kievului! Oficial: Alerta de raid aerian, activată - Ipoteza ucrainenilor, respinsă de NASA - VIDEO

Obiect luminos misterios pe cerul Kievului/ Captură video

O lumină orbitoare în mișcare apărută miercuri noaptea pe cerul Kievului a provocat confuzie și teamă, stârnind, totodată, o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare. Autoritățile locale susțin că lumina ar fi fost cauzată de un satelit NASA care a reintrat în atmosferă. Agenția spațială americană a respins însă această ipotează. 

„În jurul orei 22.00 (19.00 GMT), a fost observată strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat oficialul Administraţiei Militare a oraşului Kiev, Serhii Popko, pe Telegram, relatează Ziare.com.

„Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe pământ”, a adăugat el.

Potrivit oficialului de la Kiev, alerta de raid aerian a fost activată. Cu toate astea, „apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune”.

La scurt timp după producerea acestui incident, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut că fulgerul ar fi fost „legat de căderea unui satelit/meteorit”, afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat.

Un purtător de cuvânt al Nasa a negat însă această evaluare, declarând agenției de presă AFP că satelitul în cauză se afla „încă pe orbită”.

Se estima că miercuri, 21 aprilie, un satelit NASA de 270 de kilograme, care a fost angajat în studiul erupțiilor solare, ar trebui să cadă pe Pământ. Conform calculelor oamenilor de știință, cea mai mare parte ar trebui să ardă în timpul intrării în atmosferă.

„Cu toate acestea, această reintrare nu a avut loc încă (…) Niciun alt satelit Nasa nu a reintrat în atmosferă mai devreme astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Nasa.

 

 

Mai multe articole despre:
obiect luminos cer kiev satelit nasa