MENIU

Un nou transport cu ajutoare pentru Ucraina a plecat de la Bucureşti spre Siret

Un nou transport cu ajutoare pentru pacienţii din Ucraina, puternic afectaţi de agresiunea militară, a plecat de la Bucureşti spre Siret.

Potrivit unui comunicat, un nou transport de ajutoare umanitare a plecat din Bucureşti spre Siret, mulţumită donaţiilor oferite de societatea civilă din România.

Asemenea celorlalte acţiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit marţi de statul român s-a realizat în urma colaborării reprezentanţilor societăţii civile, organizaţiilor naţionale şi internaţionale şi structurilor guvernamentale implicate în Platforma ”Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”. Această platformă este un instrument de integrare eficientă a eforturilor de asistenţă umanitară pentru cetăţenii ucraineni.

Până la acest moment, sprijinul oferit Ucrainei a constat în trimiterea de ajutoare ce constau în dispozitive şi echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 de tone.

Totodată, către statul ucrainean au fost trimise luni bunuri de strictă necesitate şi alimente, aflate în stocurile Rezervelor de Stat, materiale de subzistenţă în valoare de peste 5 milioane de lei.

„Guvernul României susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean. Platforma ”Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă pe https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de către voluntarii şi entităţile private care vor să doneze”, precizează Executivul. 

Mai multe articole despre:
transport ajutoare ucraina razboi