MENIU

Un nou scandal la metrou. Conducerea a cerut anularea creșterilor salariale, verdictul este așteptat joi

Metroul bucureștean (foto ilustrativ)

Un nou scandal este pe cale să izbucnească la metroul bucureștean, după ce conducerea Metrorex a solicitat Tribunalului București suspendarea de urgență a contractului colectiv de muncă și, implicit, blocarea majorărilor salariale de 18%. În replică, Unitatea-Sindicatul Liber Metrou, condus de Ion Rădoi, a anunțat că va contesta procedura, pentru că este vorba de drepturi legale.

Directorul general Metrorex SA, Ștefan Paraschiv, cere, prin ordonanță președințială, Tribunalului București, „de urgență și cu titlu provizoriu” suspendarea de urgență a contractului colectiv de muncă 2020 – 2021 și suspendarea clauzelor prin care s-a aplicat, începând cu luna noiembrie 2020, majorarea cu 18% a grilei de salarizare, potrivit Mediafax.

În replică, Sindicatul a transmis că este vorba de drepturi legale, acordate unei categorii socio-profesională vitale, care a asigurat, atât în perioada stării de alertă cât şi în perioada stării de urgenţă, transportul în condiţii de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi nu numai”, au transmis reprezentanții USLIM.

Cerere depusă la secția Litigii de Muncă și Conflicte de Muncă va fi judecată joi de Tribunalul București, iar dacă primește aviz favorabil, salariile angajaților revin la nivelul de dinainte de noiembrie anul trecut. 

Mai multe articole despre:
metrorex scandal cresteri salarile drula radoi