MENIU

Un nou scandal între PNL și USR Plus în București, Vlad Voiculescu iese la atac

Vlad Voiculescu și Nicușor Dan

Sunt din nou neînțelegeri între PNL și USR-PLUS, la Capitală. Cele două partide trebuie să semneze un nou acord de colaborare. Documentul este deja pe masa liderilor bucureșteni ai celor două partide. Iar președintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu, susține că vechiul acord nu a fost respectat de primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Miza acestui conflict ar fi, potrivit Realitatea Plus, obținerea dreptului de semnătură pentru viceprimarul USR Plus Horia Tomescu. În acest sens, acordul de colaborare dintre cele 2 formațiuni va fi renegociat în perioada următoare, însă acesta nu va conține nici aspecte legate de dreptul la semnătură al lui Tomescu, nici legate de obligațiile lui Nicușor Dan.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din PNL, documentul va face referire la o mai bună colaborare între cele 2 formațini, în condițiile în care au exista divergențe legate de unele proiecte importante care au ajuns în sedințele de consiliu ale PMB, dar n-au obținut consens, deși cele 2 partide au stabilit să se susțină reciproc.

În acordul încheiat înaintea alegerilor pentru Primăria Generală, din toamna anului trecut, se stabilea că Nicușor Dan este susținut de toate forțele de dreapta, dar și faptul că viceprimarul USR Plus au urma să controleze domeniul sănătății, asistenței sociale și cel social.

Problemele au apărut în momentul în care Vlad Voiculescu, cel care ar fi urmat să ocupe postul, n-a fost validat de Nicușor Dan. Abia după 5 luni a fost delegat Horia Tomescu, însă nici până în momentul de față nu a primit drept de semnătură pentru proiectele din domeniile pe care, formal, le-ar gestiona. Miza principala, în această situația, este numirea șefilor de spitale aflate în subordinea Primăriei Generale, iar discuțiile din perioada următoare ar urma să lămurească acest aspect.