MENIU

Un nou scandal la IPJ Constanța. Sindicatele susțin că nu sunt patrule rutiere pe timp de noapte. IPJ acuză un fake news

IPJ Constanța a fost zguduit de scandalul șoferului drogat Vlad Pascu

O nouă dispută legată de presupuse nereguli în Poliția Română, după ce sindicatul Europol a anunțat că în județul Constanța nu mai sunt echipaje ale poliției rutiere pe timp de noapte. În replică, IPJ Constanța susține că informațiile sunt false și că numărul oamenilor în uniformă prezenți noaptea pe teren chiar ar fi crescut. Inspectoratul de pe Litoral a fost decimat în urma uriașului scandal legat de accidentul mortal comis de șoferul drogat Vlad Pascu, pe care polițiștii l-au oprit înainte de tragedie, dar l-au lăsat să plece.

"Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la faptul că în noaptea de 20 spre 21 noiembrie a.c., respectiv 21 spre 22 noiembrie a.c., nu a fost de serviciu niciun echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În cauză, au fost efectuate verificări prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

În perioada respectivă, a fost asigurat serviciul de poliție rutieră, pe schimbul 3, respectiv în intervalul orar 22.00 – 06.00, conform planificării, cu efective de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța.

Mai mult, în municipiul Constanța au acționat mai multe patrule de ordine publică, formate din polițiști care au și calitate de poliție rutieră și care au constatat contravenții și infracțiuni la regimul rutier, fiind totodată în măsură să intervină la evenimentele rutiere de pe raza de competență.

În plus, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța dispune de un număr de echipaje corespunzător și suficient pentru a asigura suport pentru orice structură teritorială, inclusiv din municipiul Constanța, unde de altfel își are sediul.

În concluzie, precizăm că aspectele apărute în spațiul public nu sunt fundamentate, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța fiind în măsură să își îndeplinească sarcinile și obiectivele privind siguranța cetățenilor", a anunțat IPJ Constanța.

Cine îi ține spatele lui Vlad Pascu? Schema folosită de mama tânărului drogat pentru a-l scăpa de pușcărie - Noi STENOGRAME

Reacția a venit după ce sindicatul Europol a anunțat că pe străzile din Constanța nu sunt patrule ale poliției rutiere

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii au scris: "Managementul de la nivelul Poliției Municipiului Constanța face experimente pe spatele constănțenilor. După ce au refuzat schimbarea formei de organizare a programului de lucru în schimburi de 12 ore, măsură care asigura cel puțin 2 patrule în serviciu constant, vedem că la forma de organizare în schimburi de 8 ore am ajuns la performanța de a nu avea niciun echipaj rutier în intervalul 22.00 -06.00 pe străzile din Constanța în ultimele 2 nopți."

Șeful Poliției Constanța - Adrian Glugă a demisionat după tragedia de la 2 Mai - Greșelile făcute în cazul lui Vlad Pascu

Mai multe articole despre:
europol patrule rutiera noaptea IPJ constanta