MENIU

Un nou producător auto vrea să vină în România. Au mai încercat Mercedes și Jaguar

Un producător auto interesat de România

România a avut deja două eşecuri în atragerea unui al treilea producător auto în România: Mercedes și Jaguar au dat înapoi când au văzut calitatea infrastructurii de la noi. Acum un nou producător auto vrea să se alăture Dacia și Ford, spune Constantin Stroe, șeful Asociaţiei Producătorilor Români de Autovehicule.

Constantin Stroe spune că un nou producător auto, după Dacia-Renault şi Ford, ar putea intra în România. Acesta a spus că, după două eşecuri majore, cu Mercedes şi Jaguar, nu ne putem permite un nou rateu.

Întrebat punctual cine ar putea fi cel de-al treilea constructor auto din România, după Dacia şi Ford, Stroe a precizat că nu mai doreşte să adauge nimic în acest moment.

„Am avut deja două rateuri mari în România, sper să nu-l avem şi pe al treilea. Punct", a declarat fostul director general al Dacia, potrivit Economica.net.

Potrivit acestuia, un nou producător auto în România ar putea proveni din Asia. Fără a menţiona un anumit producător sau o anumită ţară, Stroe a precizat că asiaticii, în special sud-coreenii, sunt foarte agresivi în a se extinde în Europa.

Stroe a afirmat că, în condiţiile în care UE este într-un acord "tax free" cu Coreea de Sud, asiaticii profită pentru a vinde masiv în Europa. "Sud-coreenii vând 800.000 de unităţi anual în UE, în timp ce UE vinde doar 120.000 de unităţi anual în Coreea de Sud", arată Stroe.