MENIU

Un nou maraton de vaccinare anti-COVID-19 organizat în spitalele militare din toată țara - Ce seruri vor fi administrate

Un nou maraton de vaccinare anti-COVID-19 organizat în spitalele militare

Ministerul Apărării Naționale anunță o nouă serie de maratoane de vaccinare împotriva COVID-19 în spitalele militare din țară.

„În perioada 25 mai – 1 iunie, centrele de vaccinare organizate în spitalele militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara vor funcţiona din nou în regim de 24/24 h, pentru a asigura, în principal, administrarea dozelor de rapel persoanelor vaccinate în maratonul desfăşurat în urmă cu trei săptămâni”, a anunțat, marţi seară, Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă.

Centrele vor asigura şi vaccinarea fără programare a persoanelor care se prezintă pentru prima doză de imunizare, având la dispoziţie vaccinuri produse de Pfizer-BioNTech sau Johnson & Johnson.

În primul maraton de vaccinare organizat de Ministerul Apărării, din 4-11 mai, au fost vaccinate 21.100 de persoane care nu aveau o programare prealabilă au fost imunizate împotriva COVID-19. Vaccinarea a avut loc în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.