MENIU

Un nou centru de testare coronavirus, în România. Unde se află

coronavirus

Coronavirus. Un nou spital din România va fi dotat cu tot ce e nevoie pentru a efectua analize care să stabilească dacă o persoană e infectată sau nu cu coronavirus.

Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova va avea un laborator special unde se pot face teste pentru coronavirus. Astfel, autoritățile promit că toate persoanele suspecte vor fi testate într-un timp cât mai scurt timp. Până acum, toate analizele erau trimise în Capitală, la Matei Balș. 

Pe lângă București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, Craiova va fi un alt centru în care se vor putea face teste pentru depistarea coronavirusului.

"Spitalul de contagioși deține, este în posesia și va putea să lucreze cu echipamentul pentru efectuarea analizelor probelor prelevate de la suspecții de coronavirus. În plus, în cazul în care vor fi persoane infectate cu noul coronavirus autoritățile au pregătit un salon special. În cadrul spitalului de contagioși este un spațiu special amenajat pentru așa ceva, sunt persoane instruite ca să preleveze probele, ca să facă analizele pentru coronavirus.", a declarat prefectul de Dolj, Dan Purcărescu.

Mai multe articole despre:
coronavirus