MENIU

Un nou caz revoltător în spitalele din România - Un pacient a agonizat ore întregi în așteptarea ambulanței și a pierdut un picior din cauza birocrației

Spital din Romania

Clipe de groază pentru un pacient care a ajuns de urgență la Spitalul Județean Pitești. Bărbatul care a rămas fără un picior, după un accident cu motocicleta, a trebuit să aștepte câteva ore o ambulanță pentru a fi transferat la un spital din Capitală. După acest caz șocant, prefectul județului a trimis o comisie mixta pentru a verifica unitatea medicală. 

Un pacient aflat în stare gravă s-a lovit de birocrație și neglijența medicilor de la Spitalul Județean din Pitești. Bărbatul care a suferit un accident cu motocicleta în urma căruia i-ar fi fost semi-amputat un picior, așteptat ore în șir pentru a fi transferat la un spital din Capitală. Asta, după ce a fost stabilizat de medicii, doar că elicopterul SMURD a fost indisponibil și s-a dispus ca pacientul să fie transferat cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

După acest caz șocant și după mai multe nereguli semnalate de pacienți, prefectul a dispus înființarea unei comisii mixte de control care va verifica spitalul.

"Am luat această decizie pentru că au fost mai multe sesizări, oameni nemulțumiti de serviciu și cu toleranță zero de la orice abatere pentru a oferi cetățenilor un servicu îmbunătățit pentru că problemele descoperite le vom înmâna Consiliului Județan Argeș", a declarat Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Managerul Spitalului județean Pitești spune că pacientul a fost tratat exemplar de medicii, iar transferul a fost blocat ore în șir pentru că nu a fost disponibil elicopterul SMURD.

"Nu a avut nicovină Spitalul Județean Pitești, pacientul s-a prezentat la 18.35, a plecat la 20.10, a rămas să fie transferat, elicopterul nu a fost disponibil și sau făcut analizele, a fost transferat cu un echipaj smurd ", a declarat Molfea Adriana, managerul spitalului.

Vor urma și alte controale în spitalele din Argeș. Comisia are termen până la 31 decembrie 2023 să verifice unitățile medicale. 

 

Mai multe articole despre:
spital pitesti accident smurd