MENIU

Un copil de 9 ani i-a ținut în șah timp de 35 de minute pe cei de la 112

Un copil a alertat autoritățile din București, după ce a sunat la 112, spunând că a fost băgat într-un canal de un alt băiat, care a pus capacul peste el. Autoritățile au declarat că apelul s-a deovedit a fi o glumă proastă, făcută de un copil de 9 ani, care  reușit să păcălească, timp de peste o jumătate de oră, operatorii de la serviciul 112.

Zeci de pompieri, jandarmi, polițiști și lucrători Apa Nova verifică acum zona din care a fost primit apelul. Copilul nu a fost încă localizat.

"La ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a sustinut ca se afla intr-un canal stradal, sub carosabil, bagat acolo de un alt copil, care ulterior a pus si capacul. S-a procedat la alertarea celor mai apropiate resurse de interventie, de la Detasamentul Aparatorii Patriei, ulterior numarul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detasamentul Special de Salvatori. La fata locului au fost constituite echipe mixte de cautare, formate din pompieri, politisti, jandarmi, politisti locali S4, Apa Nova.

A fost verificata strada Maceșului, unde susținea copilul ca se afla, ulterior aria de cautare fiind extinsa semnificativ, pe fiecare strada in parte, pana la bulevardele Metalurgiei si Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.

Din momentul apelului la 112, intre copil si echipele din dispecerat (operator 112 si dispecer ISU) a fost purtata o conversatie neintrerupta timp de 35 de minute, pe durata careia au fost solicitate si alte date care sa permita identificarea acestuia.

In acest moment se continua cautarile", anunță salvatorii.

"La ora 14,38 s-a primit apel la 112 prin care un copil de 9 ani ne spunea ca e prins intr-un canal si a fost bagat de un copil care a pus si capacul deasupra, au fost alertate mai multe resurse, pompieri inclusiv detasament special, jandarmerie, dar si Apanova.

S-au format echipe mixte care au procedat la verificarea strazilor, s-a marit zona de cautare pana la intreg cartierul. In tot acest timp s-a purtat o conversație telefonică de 35 de minute între copil si dispecer, care au vorbit pentru a afla informații, localizarea era in aceasta intersectie. A fost exstinsa zona de cautare, apelul venea din aceasta zona.

Din canal, copilul spunea ca aude sirene, masini, i-am cerut informații, ne-a precizat ca a gasit un bat in canal si poate fi observat deci erau informații contradictorii, convorbirea a continuat pana cand a fost intrerupt apelul. Copilul a precizat ca la intersectie se afla inclusiv rudele, dar nu s-a confirmat. Pompierii au continuat sa caute pe baza informațiilor pe care le aveau. Sunt cel putin 50 de pompieri care au fost insotiti de politisti, jandarmi, Apanova.

Din informațiile colegilor de la politie e o cartela prepaid de pe care s-a mai sunat. Urmeaza să se verficie si la finalul zilei sa concluzionam daca sunt apeluri. Colegii nostri au gasit un copil cu apartinatori, exista posibilitatea ca el să fie copilul care a initiat apelul, dar nu e confirmat. Trebuie găsit și aparatul dar și cartela SIM", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvând al ISU București.

 

Mai multe articole despre:
copil bagat in canal de un alt copil