MENIU

Un nou caz de variola maimuței confirmat în România - Bărbatul de 41 de ani este în izolare

Un nou caz de variola maimuței confirmat în România - Bărbatul de 41 de ani este în izolare

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a anunțat luni că a fost confirmat încă un caz de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 41 de ani, din București.

Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 38 de pacienți.

Primul caz de variola maimuței confirmat în România a fost anunțat pe 13 iunie. Boala a debutat cu patru zile înainte, la un bărbat de 26 de ani din Capitală. Acesta călătorise în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde erau confirmate numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, anunța atunci Ministerul Sănătății.

SIMPTOME variola maimuței. Simptomele includ febră, dureri de cap și o erupție cutanată care începe pe față și se extinde în restul corpului. Cazuri de infecție cu virusul variola maimuței au fost înregistrate recent, printre altele, în Germania, Elveția, Spania, Belgia, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Austria și Suedia.

CUM se răspândește variola maimuței. Variola maimuțelor se răspândește prin contact strâns și a fost depistată pentru prima dată la maimuțe, apare mai ales în vestul și centrul Africii și se răspândește doar ocazional în alte zone.

Virusul variolei maimuțelor a fost descoperit la maimuțele de laborator în 1958, iar de atunci diferite specii de animale, inclusiv veverițe și șobolani, au fost identificate ca fiind sensibile la acesta. Țările din Africa s-au confruntat cu focare sporadice de variola maimuțelor de când virusul a fost descoperit pentru prima dată la oameni în 1970. În Nigeria, a existat un focar în curs din 2017.