MENIU

Un nou caz de coronavirus la Penitenciarul Jilava! Peste 500 de oameni sunt afectați

coronavirus

Este alertă la Penitenciarul Jilava! A fost confirmat un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului, anunță Realitatea PLUS. 

 

Polițistul de penitenciare, confirmat joi cu noul coronavirus la Jilava, lucrează în sectorul administrativ și nu a interacționat cu deținuți, potrivit Realitatea PLUS.

Colegii cu care a intrat în contact au fost identificați și sunt în izolare la domiciliu, iar în spațiile de lucru se dezinfectează.

În cazul primului angajat infectat, de la Jilava, confirmat miercuri, cei 33 de lucrători cu care acesta a interacționat au fost testați, iar cei aproape 500 de deținuți cu care a intrat în contact au fost separați de restul și ar putea fi testați.

Între timp, tot joi, a fost confirmat cu infecție cu SARS-CoV-2 și un angajat al Penitenciarului Gherla, care lucrează în sectorul de deținere. Aici, ancheta epidemiologică este în desfășurare. 

Primul caz de COVID-19 depistat în sistemul penitenciar din România a fost confirmat pe 17 aprilie în cazul unui angajat - polițist de deținere, în Penitenciarul Giurgiu. Miercuri a fost confirmat un al doilea caz de infectare cu coronavirus, contact al primului caz.