MENIU

Un nou atac al urșilor în Harghita - Acțiune contracronometru a jandarmilor montani pentru a salva mai mulți turiști

Un nou atac al urșilor în Harghita - Acțiune contracronometru a jandarmilor montani

Mai mulți turiști din Capitală au fost ajutați să scape de atacurile unei ursoaice cu pui  în timp ce se aflau pe munte, lângă Cheile Bicazului și Lacul Roșu.  

Jandarmii montani din Lacu Roșu au plecat pe munte pentru a recupera doi turiști, care au observat pe traseul montan ce urcă spre Vârful Suhardul Mic o ursoaică cu pui. Pe traseu a fost reîntors înapoi în stațiune un al treilea bărbat, potrivit realitateadeharghita.net.

Apelul a fost făcut la ora 13:56, doi turiști din București au observat la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea stațiunii Lacu Roșu o ursoaică cu pui. Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceștia să lase în urma lor alimente pe care aceștia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre stațiune, în întâmpinarea lor plecând un echipaj de jandarmi montani.

Dacă în 2020 au fost primite un număr de 200 de apeluri la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, apelurile pentru atacurile urșilor din județul Harghita, prin intermediul SNUAU 112, s-au dublat în 2021.

Citește cum au scăpat de urs pe realitateadeharghita.net.