MENIU

Un muzeu al sclaviei a fost deschis în Guadelupa. Ce pot vedea vizitatorii

Autorităţile din Pointe-a-Pitre, Guadelupa, au inaugurat recent un muzeu dedicat memoriei sclavilor. "Memorial ACTe" se întinde pe  7.000 de metri pătrați, iar realizarea sa a costat 85 de milioane de euro.

Un muzeu şi loc memorial în amintirea sclavilor şi a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis recent la Pointe-a-Pitre, din Guadelupa.

Denumită „Memorial ACTe”, instituţia se întinde pe  7.000 de metri pătrați şi este alcătuită dintr-un auditorium și mai multe spații expoziționale. Realizarea muzeului a costat 85 de milioane de euro, relatează Agerpres.

Potrvit sursei citate, muzeul deține sute de documente, filme, fotografii și lucrări de artă care prezintă implicarea Franței în comerțul cu sclavi începând din secolul al XVII-lea până în secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vândute atunci pentru a lucra pe plantațiile de trestie de zahăr de pe insule.

Circa 290.000 de sclavi au fost aduși în Guadelupa între secolele al XVII-lea și al XIX-lea, înainte ca sclavia să fi fost abolită în Franța, în anul 1848.

Mai multe articole despre:
Franţa muzeu sclavi guadelupa Memorial ACTe