MENIU

 Un muncitor român de la un abator din Germania a decedat. Românul fusese testat negativ de două ori la COVID-19

Un cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, a decedat, informează HotNews.ro ,care citează un comunicat al Ministerului român de Externe. 

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul românului, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.
 
Ministerul Afacerilor Externe a arătat că, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.