MENIU

Un mort și 5 răniți, după exploziile de la o bază aeriană rusească în Crimeea. Anunțul autorităților ruse

Explozii Crimeea/ Captură foto The Kyiv Independent

O persoană a murit, iar alte cinci, printre acre și un copil au fost rănite în urma exploziilor produse, marţi, la un aerodrom militar rusesc din vestul peninsulei Crimeea. Potrivit autorităţilor ruse, incidentul s-a produs în urma detonării unor muniţii, relatează AFP.

Imagini difuzate pe reţelele de socializare arată o bulă de foc ce se formează după o deflagraţie puternică, în timp ce coloane de fum negru se ridicau spre cer şi turişti părăseau panicaţi o plajă din apropiere.

''Mai multe elemente de muniţii pentru aviaţie au explodat într-un depozit al aerodromului militar din Saki, în apropierea localităţii Novofiodorovka'', a transmis Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, respectivul depozit nu a fost ţinta vreunui atac sau bombardament. Instituția nu a preciza însă ce a provocat detonarea muniţiei.

Armata rusă asigurase iniţial că nu există victime în urma exploziilor. Ulterior însă, liderul Crimeii, Serghei Aksionov, a anunţat un deces, iar ministrul Sănătăţii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane sunt rănite, printre care şi un copil.

Din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane, au mai anunţat autorităţile locale.



Partea ucraineană nu a comentat deocamdată pe marginea acestei explozii.

Mai multe articole despre:
explozii crimeea morti crimeea rusia ucraina