MENIU

Un membru al trupei "Goodbye to Gravity" va fi transportat în Elveţia

Statul francez

Toboşarul trupei Googbye to Gravity, aflat în stare critică la Spitalul de Arsuri din Bucureşti, ar putea fi transferat la o clinică din Elveţia, după ce familia a primit mesaj bizar de la  autorităţile române: nu este asigurat medical ca să poată merge în Franţa.

UPDATE: Dr. Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri, a anunțat că toboşarul trupei Goodbye to Gravity nu va pleca în Franța, ci în Elveția. „Inițial se făcuseră demersurile pentru Franța, nu știu din ce motiv destinația lui finală a rămas Elveția”, a spus medicul, care a precizat că este un trasport la nivelul autorităților.

Surse medicale au declarat că familia artistului a discutat deja cu medicii francezi, iar aceştia şi-au dat acordul pentru transfer.

Situaţia tânărului este, însă, una deosebită, deoarece el nu are asigurare medicală.

Familiei lui Bogdan Enache, toboşarul trupei Goodbye to Gravity, i s-a spus iniţial din partea autorităţilor române că nu poate fi transferat în Franţa, deoarece nu este asigurat şi nu ar beneficia de transport şi tratament în străinătate decontate integral de stat, în baza formularului E112.

Informaţii şocante despre toboşarul Goodbye to Gravity: nu poate ajunge în Franţa, nu e asigurat

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică.

Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Bogdan Enache nu este însă asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Totuşi, reprezentanţii celor două state au găsit soluţii pentru transportul şi tratamentul său în străinătate. Rănitul va fi dus la clinica din Lyon când starea sa de sănătate o va permite.

Între timp, la Bucureşti sunt aşteptaţi încă doi medici din Franţa, chirurgi plasticieni, specializaţi în tratamentul arsurilor extrem de grave, potrivit Digi24.

Unul dintre ei este Ciprian Isacu, medic român stabilit de mulţi ani în Franţa, angajat al Spitalului Universitar din Bordeaux.

Mai multe articole despre:
colectiv incendiu colectiv