MENIU

Un lider UDMR cere ieșirea de la guvernare

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, cere ieșirea Uniunii de la guvernare, invocând trei motive, printre care și faptul că Executivul Ponta "a obstrucționat votul în străinătate", motiv pentru care nu pot fi solidari cu un astfel de Guvern, informează HotNews.

"În acest moment sunt discuții informale, în UDMR, și se va lua o decizie", a declarat, pentru HotNews.ro, primarul municipiului, Sfântu Gheorghe, care a enumerat cele trei motive pentru care consideră că UDMR trebuie să iasă de la Guvernare: 

"Comunitatea maghiară a dat un mesaj foarte clar că nu vrea ca UDMR să stea alături de PSD (prin votul negativ primit de Victor Ponta, în secuime - n.r.). Sunt și chestiuni de moralitate politică și de principii - cei de la PSD, între cele două tururi, în Secuime, au trimis mii de fluturași cu Kelemen Hunor și Marko Bela , fără ca ei să știe. A fost un gest extrem de revoltător al PSD și acest lucru trebuie sancționat. Faptul că acest Guvern a obstrucționat votul, în străinătate, ține de principiile democratice și nu putem fi solidari cu un astfel de Guvern", a spus Antal Arpad.

În acest context, liderul UDMR a arătat că nu urmărește ca Guvernul Ponta să pice, considerând că acest cabinet are sprijin suficient, în Parlament, și fără maghiari.