MENIU

Un jurnalist spaniol suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, ARESTAT la granița polono-ucraineană. Ce au descoperit procurorii asupra sa

Spion rus / Twiiter

Un jurnalist spaniol suspectat de spionaj în favoarea Rusiei a fost arestat la granița polono-ucraineană, potrivit Agenției de Securitate Internă a Poloniei (ABW). Informația apare, de asemenea, și în presa ucraineană.

Bărbatul, identificat drept Pablo Gonzalez, potrivit avocatului său, era reporter independent și a lucrat pentru publicația online Publico și canalul de televiziune La Sexta, potrivit Aljazeera.

„Agenții ABW au reținut un cetățean spaniol de origine rusă... El a fost identificat ca agent al GRU”, a anunțat, vineri, agenția rusă de informații militare, ABW.

Acesta l-a acuzat pe Gonzalez că „și-a desfășurat activitățile în favoarea Rusiei în timp ce profita de statutul său de jurnalist”.

Avocatul său Gonzalo Boye, cunoscut în Spania pentru că îl reprezintă pe fostul lider exilat al Cataloniei, Carles Puigdemont, a confirmat acuzația joi seară.

„Pablo Gonzalez este acuzat de o infracțiune de spionaj... și se află în detenție temporară la închisoarea din Rzeszow”, din sudul Poloniei, a spus el pe Twitter.

ABW a declarat că l-a arestat pe Gonzalez în noaptea de 27 spre 28 februarie în orașul de graniță Przemysl, unde se afla de câteva zile.

„Se pregătea să călătorească în Ucraina”, susțin reprezentanții agenției.

Procurorii polonezi spun căbărbatul a fost activ în alte țări și că asupra sau au descoperit două pașapoarte și două carduri rusești, pe două nume diferite.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă 10 ani de închisoare.