MENIU

Un județ a rămas FĂRĂ locuri libere la ATI! Pacienții COVID în stare gravă, TRANSFERAȚI în alte județe

Aparatură salon spital pacienți Covid/ Foto: Profimedia

Situația devine dramatică în secțiile ATI de la nivelul întregii țări, acolo unde  - potrivit cifrelor anunțate, astăzi, de autorități - sunt internați 523 de români infectați cu Covid-19, 8 dintre ei fiind minori. De parcă asta nu ar fi tot, există spitale care nu mai au locuri libere la Terapie intensivă și care au început deja transferul pacienților aflați în stare gravă către ale unități medicale din țară. În această situație se află și județul Timiș.

Gradul de ocupare al paturilor ATI alocate COVID-19, în această perioadă, în judeţul Timiş este de 100%. Având în vedre situația, bolnavii în stare gravă sunt transferaţi în secţiile ATI ale spitaleor din Arad şi Hunedoara.

„Există o diferenţă majoră de paturi între ce au avut spitalele în primăvară şi ce există acum. Toată lumea are impedimente de genul secţiile pline, patologie multă, unii mai fac şi reparaţii, ceea ce e bine că se face, că să nu avem situaţii ca cele ce s-au întâmplat în alte zone, şi până nu finalizează aceste reparaţii, nu se poate intra acolo. Au fost trimişi deja pacienţi către alte judeţe. Urmează să deschidem noi capacităţi”, a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timiş, potrivit G4Media.ro.

Numai în această dimineață, la Spitalul Judeţean din Timişoara, se afalu internați la ATI 3 pacienţi infectați cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş - 5, la Spitalul din Lugoj - 5, la Spitalul Militar de campanie - 10, iar la Spitalul Municipal Timişoara -  6 bolnavi. Acestora li se adaugă încă un bolnav internat la Institutul de Boli Cardiovasculare. În total, 30 de bolnavi sunt internaţi în paturile de Terapie Intensivă destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

În situaţii speciale, pentru bolnavii în stare gravă, pe lângă aceste paturi de Terapie Intensivă COVID din unităţile medicale care îngrijesc pacienţi cu coronavirus, mai pot fi suplimentate paturile ATI la Spitalul de Copii, la Boli Cardiovasculare sau Maternitatea Bega, mai arată sursa citată. 

În judeţul Timiş, rata de infectare cu COVID-19 este de 1,2 cazuri la o mie de locuitori.

Mai multe articole despre:
ati paturi ati locuri libere ati coronaviru timis