MENIU

Un ingredient magic te scapă de buruieni fără bătăi de cap. Îl are oricine în bucătărie

Odată cu venirea primăverii, ne bucurăm de trezirea la viață a naturii. Din păcate, printre frumoasele plante care ne delectează cu prezența lor, răsar și o serie de buruieni care dau mari bătăi de cap grădinarilor.

Mulți grădinari luptă cu buruienile smulgandu-le manual, dar acest proces poate consuma mult timp și trebuie repetat pentru a preveni reapariția lor. Alții preferă să folosească erbicide chimice, dar acest lucru poate prezenta riscuri pentru mediul înconjurător și chiar sănătatea umană.

Cu toate acestea, există o alternativă mai ușoară și mai sigură pentru a scăpa de aceste supărătoare buruieni: Sarea.

La prima vedere utilizarea sării pentru a scăpa de buruieni pare surprinzător de simplu, dar sarea este cunoscută printre specialiști ca un erbicid eficient și netoxic. Important este ca, dacă optați pentru această metodă simplă și eficientă, să verificați dacă produsul conține clorură de sodiu mai degrabă decât sulfat de magneziu. Sarea de mare este și ea o soluție pentru a controla cresterea buruienilor.

Grădinarii experimentați recomandă, totuși, să folosim sarea cu grijă, întrucât poate deteriora cu ușurință plantele din jur și poate, pe termen lung, sa „sterilizeze” solul și să afecteze mediul din jur. Prin urmare, ideal ar fi să utilizați sarea doar pe buruienile care cresc prin crăpături sau trotuare și niciodata în gradină.

Pentru rezultate optime, cel mai bine este să preparați sarea sub formă de amestec cu apă. Preparatul poate varia în funcție de concentrația dorită pentru controlul creșterii buruienilor. De exemplu, un amestec slab va avea o concentrație de 1 parte sare la 2 părți apă, iar un amestec mai puternic va avea o concentrație de sare și apa 2:1 sau 3:1.

Mai multe articole despre:
buruieni gradinarit sare plante