MENIU

Un infirmier a omorât zeci de pacienți. Motivul uluitor din spatele deciziei şocante

Un fost infirmier şi diacon în vârstă de 61 de ani, dintr-o dieceză din Flandra, Belgia, a recunoscut, în prima zi a procesului său de la Bruges, că a provocat moartea a 10-20 de persoane. 

Soț și tată a trei copii, supranumit ”diaconul morţii” de către presă şi judecat începând de luni, la Bruges, pentru ”cel puţin zece” asasinate, a oferit public o estimare a numărului său de victime.

Au existat “între 10 şi 20, maximum 20. Este aproximativ... Dar e cam de acest ordin de mărime”, a răspuns acuzatul, în cadrul primului interogatoriu. De asemenea, acesta a mai spus că a vrut să îi scape de suferințe deoarece acei oameni nu mai trăiau.

“Astăzi, aş apela la o echipă de îngrijire paliativă”, a subliniat el, exprimându-și regretele.

Majoritatea victimelor erau persoane în vârstă, la finalul vieţii, prin urmare el a decis singur să pună capăt suferinţelor fizice sau psihice, când lucra ca infirmier într-un spital în apropiere de frontiera cu Franţa. Potrivit doctorulzilei.ro, acesta le administra valium sau le injecta aer în vene.

Pe parcursul anchetei, care a vizat o listă de cel puţin 50 de decese suspecte, el a recunosc că a pus capăt suferinţelor în cazul a doi pacienţi şi patru apropiaţi, printre care propria mamă, însă a negat ”asasinatele” de care era acuzat.

Bărbatul a fost arestat şi încarcerat în mai 2014, după ce justiţia a fost informată în legătură cu mărturisirile sale către psihiatru, conform cărora el ar fi “eutanasiat activ zeci de persoane”.

El a explicat contextul mărturisirilor făcute psihiatrului, consultat la sfaturile soţiei sale.

Procesul, în cadrul căruia vor fi audiaţi aproape 80 de martori, ar urma să dureze două săptămâni. Bărbatul riscă închisoarea pe viață.