MENIU

Un înalt oficial aflat la Adunarea ONU de la New York, depistat cu COVID-19

Adunarea Generală a Națiunilor Unite

Coronavirusul a ajuns și la Adunarea Generală a ONU, desfășurată zilele acestea la New York, acolo unde se află, de altfel, și președintele României, Klaus Iohannis. Mai exact, vorbim despre ministrul Sănătății al Braziliei, Marcelo Quiroga, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de guvernul brazilian și vine după ce preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a vorbit, marţi, la Adunarea Generală a ONU. Liderul brazilian, care s-a aflat în preajma ministrului infectat, continuă să susțină ori de câte ori are ocazia că nu doreşte să se vaccineze anti-Covid.

Guvernul Braziliei susţine, într-o declaraţie, că ministrul Marcelo Quiroga se află într-o stare bună de sănătate şi va rămâne izolat în Statele Unite, relatează Mediafax.

Din fericire, până în prezent, testele restului membrilor delegației guvernului brazilian de la New York au ieșit negative.

Anunțul privind infectarea ministrului Sănătății brazilian cu COVID-19 vine după ce, cu doar o zi înainte, prședintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a ținut un discurs în cadrul reuniunii Adunării Generale a ONU, a respins solicitarea ca toţi participanţii să fie vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2.