MENIU

Un fost ministru al Educației explică de ce nu se investește în învățământ

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a comentat declarația actualului ministru al Educației, Monica Anisie, conform căreia și dacă ar primi 6% din PIB finanțare pentru Educație, nu ar avea ce face cu banii pe construcția actuală.

Mircea Miclea a punctat că „poți să dai bani pentru cercetare, poți să dai bani pentru after-school, poți să dai bani pentru a face o platformă națională de învățare multimedia”.

"Guvernul și partidele politice nu sunt dispuse să investească în Educație pentru că Educația nu produce voturi la următorul ciclu electoral.

Orice intervenție semnificativă în Educație își arată roadele doar după cinci ani, deci, practic, nu câștigi voturi dacă investești în educație și atunci toate partidele, din ’90 până acum, văzând că educația nu aduce voturi, spuneau în 15 septembrie că este prioritate națională, după care când alocau bugetele…

Ca și acum, acest guvern care a văzut rezultatele la PISA a alocat 2,7% din PIB pentru Educație. Domnule, eu mi-am dat demisia în 2005 pentru 3,7%, deci 3,7% din PIB-ul de atunci, dar era 3,7%, acum e 2,7%. Ce putem să spunem despre acest guvern?!", a afirmat Miclea.

Mai multe articole despre:
mircea miclea invatamant educatie