MENIU

Un director care a intervievat 10.000 de candidaţi dezvăluie SECRETUL angajării

Interviurile pot fi stresante, ţinând cont că uneori candidaţii au la dispoziţie mai puţin de o oră pentru a-l convinge pe angajator că sunt cei mai potriviţi pentru job.

Minal Mehta, manager de produs al reţelei LinkedIn şi consultant de carieră în cadrul Harvard Business School  a schiţat o listă de criterii pe care le-au bifat majoritatea celor pe care i-a angajat.

Trebuie să ştii pe care dintre experienţele tale vrei să le împărtăşeşti celui care te intervievează. "Din sutele de interviuri pe care le-am orchestrat, am realizat că cele mai bune au fost cele cu candidaţi care aveau o coerenţă în povestire", spune Mehta.

Povestirea contextului este extrem de importantă:  chiar dacă situaţia vă este familiară, intervievatorul trebuie să aibă informaţii clare care să îl plaseze în acel context, altfel povestea nu va fi înţelească corect.

Aminteşte-ţi că acesta este un interviu nu doar pentru voi, cât şi pentru intervievator. Este important să fiţi calm la un interviu, la fel ca în cazul unei conversaţii obişnuite. Mai multe pe Business Magazin.

Mai multe articole despre:
angajare secretul angajarii