MENIU

Un diagnostic greșit a lăsat-o fără mâini și picioare! Coșmarul prin care a trecut o femeie din Italia

Anna Lonori. Foto: stiridiaspora.ro

Un diagnostic greșit i-a schimbat viața unei femeie. Este vorba despre o italiancă, căreia i-au fost amputate mâinile și picioarele din cauza unui diagnostic greșit. Medicii i-au spus că are cancer în stadiu terminal, și a fost operată de urgență

Coșmarul Anna Leonori a început în urmă cu aproape 10 ani. În 2014 Anna primește teribilul diagnostic, acela de tumoră malignă care necesită o intervenție chirurgicală invazivă. Ea a mers în altă parte, este operată la Roma cu extirparea uterului, a ovarelor, a 40 de ganglioni și a vezicii urinare, înlocuite cu una ortotopică.

Histologia va arăta că nu a fost o tumoare. De atunci, de 4 ani, infecții, febra, dureri chinuitoare, internări. Până pe 7 octombrie 2017, când a fost internată și operată de o „peritonită acută generalizată cauzată de perforarea noii vezici” care s-a făcut după diagnosticul de cancer, scrie stiridiaspora.ro.

De acolo a urmat o lună și jumătate în comă profundă la terapie intensivă și realitatea dură care a necesitat amputarea picioarelor și a brațelor.

Pentru calvarul care a făcut ca Anna să-și piardă picioarele și brațele, au fost puse sub acuzare angajați ai spitalelor din „Santa Maria” din Terni, spitalul Regina Elena din Roma și Romagna Ausl. Avocatul Francesca Abbati a înaintat o cerere de deschidere a unei cereri de despăgubire pentru prejudiciul suferit de femeie, mamă a doi băieți de 13 și 17 ani, spitalelor care au tratat-o. O procedură nereușită, iar în cele din urmă au fost nevoiți să apeleze la instanța civilă.

 

Mai multe articole despre:
diagostic spital Italia cancer amputare