MENIU

Un deținut a încercat să omoare un gardian cu un cuţit improvizat şi un ciob de la o oglindă

Sursa foto: Arhivă

Un deținut de la Penitenciarul Gherla a încercat să omoare un gardian cu un cuţit improvizat şi un ciob de la o oglindă.

Deținutul a încercat, în data de 23.12.2021, să-l înjunghie pe șeful de secție cu un cuțit improvizat și un ciob provenit de la o oglindă. Acesta este condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, fiind clasificat în categoria deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului.

Tentativa de omor a fost premeditată

Deținutul a bătut insistent în ușa camerei de deținere pe motiv că dorește să se mute la o altă cameră de deținere. În momentul în care a fost deschisă ușa de la camera de deținere, de către supraveghetorul de serviciu, deținutul a încercat, prin grilajul de la ușă, să-l înjunghie pe șeful de secție cu un ciob provenit de la o oglindă.

Asupra deținutului a fost descoperit și un cuțit improvizat dintr-o coadă de lingură metalică, informează Federaţia sindicatelor ANP.

Anterior producerii tentativei de omor, șeful de secție a fost scuipat, înjurat și amenințat prin grilajul camerei de către deținut. La nivelul Penitenciarului Gherla se cunoaște că acesta este unul dintre cei mai agresivi condamnați.

Membrii echipei operative speciale (grupa de intervenție) a Penitenciarului Gherla au reușit imobilizarea deținutului.

Mai multe articole despre:
detinut gardian penitenciar cutit ciob