MENIU

Un deputat USR avertizează: PSD trimite cifre false la Comisia Europeană!

Deputatul USR Cristina Prună semnalează că PSD continuă să mintă la Bruxelles despre performanțele economice ale României.

Comisia Europeană a început să trimită scrisori către guvernul de la București pentru a atrage atenția asupra exactității cifrelor raportate, atât privind deficitul bugetar, cât și, mai nou, producțiile-record de porumb, spune deputatul USR Cristina Prună.

”Ce s-a întâmplat de fapt?

Mai întâi, au măsluit cifrele deficitului bugetar, pe 2018, pentru a nu sări de pragul de 3% din PIB. Au făcut acest lucru prin nerambursarea, la timp, a TVA-ului mediului privat.

Mai nou, aflăm că acele producții-record de porumb cu care se lăudau Liviu Dragnea și Petre Daea în 2017 și 2018, cu creșteri de câte 4 milioane de tone în fiecare an, au fost de fapt supraestimate. Miza este una foarte perversă pentru sănătatea economiei românești: creșterea artificială a PIB-ului României.

Mai pe românește, nu numai că am avut o creștere economică bazată pe consum și nu pe investiții, dar am și umflat-o prin cifre incorecte. Acest lucru înseamnă că acel deficit de 3%, la un PIB supraestimat, a sărit în realitate cu mult de ceea ce ne permiteau regulile europene!”, a declarat Cristina Prună.

Parlamentarul mai spune că statul a trecut demult linia roșie a cheltuielilor. Se împrumută excesiv pe termene foarte lungi pentru consum, nu face investiții, iar acest lucru ne va ustura când vom ajunge la momentul adevărului, adică instabilitate internațională și o posibilă criză economică.

Mai multe articole despre:
null