MENIU

Un cunoscut milionar, găsit vinovat de instanță de răspândirea Covid-19 în Italia. Petrecerile de lux, focare de infecție

Flavio Briatore și Silvio Berlusconi. Foto: captură YouTube

Flavio Briatore, fostul manager de Formula 1, a fost găsit vinovat de procurorii italieni pentru focarul de Covid-19 izbucnit în vara anului trecut în Sardinia. Omul de afaceri ar fi responsabil de răspândirea coronavirusului în cea mai mare parte a Italiei după ce nu a ținut cont de restricții și a chemat mii de oameni la petrecerile excentrice pe care le-a organizat, în plina pandemie, relatează Realitatea Plus. 

Flavio Briatore, fostul manager al echipelor de Formula 1 Benetton și Renault, deține unul dintre cele mai luxoase cluburi din Sardinia, Billionaire.

Anul trecut, în plin sezon al pandemiei, milionarul a găzduit mai multe petreceri de fițe în Porto Cervo, fără a mai ține cont de restricții. La acestea erau invitați modele, fotbaliști, actori și oameni de afaceri.

În scurt timp a și izbucnit focarul. Aproape 60 de angajați ai clubului luxos au fost confirmați pozitiv și chiar și Briatore a ajuns la spital în stare gravă din cauza coronavirusului.

Afaceristul nu a declarat nimic oficial și a vrut să se ascundă de jurnaliști. Printre primele sale apariții după spitalizare, Flavio Briatore s-a întâlnit cu fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi, la începutul lunii septembrie 2020.

Considerat unul dintre cei mai bogați italieni, Berlusconi a fost și el confirmat pozitiv la începutul lunii septembrie. Acesta nu a purtat mască la întâlnirea cu Briatore.

Ancheta focarului din Sardinia a fost declanșată la scurt timp după ce mai multe locații luxoase de pe insulă au început să raporteze brusc un număr crescut de cazuri. Procurorii au aflat de la personalul Clubului Billionare că angajații lucrau chiar dacă erau bolnavi, nu respectau condițiile sanitare, iar cazurile pozitive nici nu erau raportate.

Până acum, potrivit autoritatilor italiene, au fost raportate in Cizma 127.000 de decese cauzate de Covid-19 si aproape 5 milioane de infectări.