MENIU

Un corb a aterizat lângă el. Apoi, bizar, pasărea a început să vorbească și i-a spus asta

Un clip video cu un corb isteț care ”îl înjură” pe un om care stă pe bancă alături de prietena lui este viral pe Youtube.

O scenă cu un corb care ”îl înjură” pe un om care stă pe o bancă face deliciul internauților. Totul începe când pasărea aterizează lângă banca pe care stau un bărbat și o prietenă, care, cel mai probabil, filmează scena.

Corbul urcă pe bancă, iar femeia îl îndeamnă pe bărbat să mângâie pasărea, lucru pe care acesta ezită să îl facă, dând de înțeles că se teme de ciocul ei. 

Apoi, pe neașteptate, corbul rostește foarte clar o înjurătură: ”Fuck You!”, moment în care cei doi, mai întâi surprinși, izbnucnesc în râs.

Corbii pot imita sunetele din mediul lor, printre care limba oamenilor, potrivit Wikipedia. Aceștia au o gamă largă de vocalize, care rămân un obiect de interes pentru ornitologi. Au fost înregistrate 15 vocalize din 30 de categorii, cele mai multe dintre ele fiind folosite pentru a vorbi cu alți corbi. Sunetele înregistrate includ strigăte de alarmă, de urmărire sau de zbor. Printre cele non-vocale sunt vâjâitul aripilor și pocnetele ciocului. Aceste bătăi și ciocănituri au fost întâlnite mai des la femele decât la masculi. În caz că un membru a dispărut, sunetele sunt folosite de partenerul său pentru a-l încuraja să se reîntoarcă.

Creierul corbilor este unul dintre cele mai mari creiere ale păsărilor. Concret, hyperpallium-ul este mare. Pentru o pasăre au capacitatea de a rezolva probleme, precum și alte procese cognitive ca imitatul și înțelegerea.

Inteligența excepțională de care corbul a dat dovadă de-a lungul istoriei, dar și capacitatea sa deosebită, au creat în jurul să nenumărate legende și mituri. Acestea au fost sporite și de capacitatea corbului de a fi îmblânzit cu ușurință, ca și de a învăța un număr limitat de cuvinte (între 9 și 20, după sursă), pe care le folosește, se pare, în mod intenționat, nu reflex (ca papagal).

Mai multe articole despre:
corb