MENIU

Un copil moare la fiecare 20 de secunde în Nigeria din cauza pneumoniei

Un copil moare la fiecare 20 secunde în Nigeria din cauza pneumoniei

Nigeria, cea mai populată țară din Africa, se confruntă, pe lângă pandemia de coronavirus, cu o altă boală care ucide fără milă în special copiii sub cinci. În fiecare an, aproximativ 143.000 de decese se înregistrează în rândul micuților din Nigeria, potrivit datelor oficiale. 

”Un copil moare la fiecare 20 de secunde din cauza pneumoniei”, a transmis ministerul Sănătății din Nigeria, atrăgând atenția că pandemia ar putea agrava bilanțul deja foarte sumbru.

Pneumonia este ”prima cauză de mortalitate pentru copiii sub cinci ani din Nigeria, unde se înregistrează o rată a mortalității infantile de 132 de decese pentru 1.000 de nașteri”, cea mai mare din lume, a afirmat și un secretar de stat în ministerul Sănătății, cu ocazia zilei mondiale a pneumoniei.

Nigeria este cea mai populată țară a Africii, cu 200 de milioane de locuitori.

Pneumonia este o infecție respiratorie acută provocată de bacterii, viruși sau ciuperci și reprezintă principala cauză a deceselor în rândul copiilor în lume, cu 2.000 de astfel de cazuri pe zi, în fața paludismului, a rujeolei sau a bolilor diareice, potrivit UNICF, care transmite că ”oxigenul medical asociat cu antibiotice ar putea salva foarte multe vieți”, notează hotnews.

 

Mai multe articole despre:
nigeria pneumonie copii morti