MENIU

Copil din Iași dus de urgenţă la București, după ce a suferit arsuri pe un vagon de tren

Un copil în vârstă de 10 ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul «Grigore Alexandrescu», din Bucureşti, joi dimineaţă, după ce a urcat pe un vagon de tren şi a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Copilul din comuna ieşeană Stolniceni-Prăjescu a ajuns în stare gravă la spital, după ce a suferit mai multe arsuri. Autorităţile spun că totul s-a petrecut după ce ar fi urcat pe un vagon de tren din Gara Muncel, din satul Cozmeşti, comuna Stolniceni-Prăjescu.

O persoană care a văzut cum copilul s-a electrocutat de la firele de înaltă tensiune, iar vagonul a luat foc, a sunat de urgenţă la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat victima la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Paşcani.

”Copilul era conştient, dar avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, iar, după ce a fost transportat la UPU Paşcani, a fost preluat şi dus cu avionul SMURD la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', din Bucureşti”, a declarat Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi. Conform acesteia, copilul a fost sedat, intubat şi ventilat mecanic, iar prognosticul medicilor este unul rezervat în acest caz.

China a testat un nou tren super-rapid, lung de 400 de metri. Cum arată

Mai multe articole despre:
tren Iaşi copil