MENIU

Un copil a parcurs o distanță enormă ca să salveze viața cățelului. Efortul i-a fost recompensat

Băiețelul care trăiește într-una dintre cele mai sărace comunități din Cape Town, Africa de Sud, a parcurs o distanță extrem de lungă în încercarea disperată să-și salveze câinele. Când băiatul și-a dat seama că prietenul lui patruped lui era bolnav și nu mai mânca, l-a luat în brațe și a mers să caute ajutor.

L-a găsit în Tin Can Town, o clinică de urgență pentru animalele din împrejurimi.

„Cățelușa era malnutrită, iar băiatul ne-a spus că nu are destui bani să o hrănească”, a declarat Stöckigt, o voluntară care lucrează la organizațiea de salvare a animalelor.

„I-am spus băiatului că ne vom strădui să-i salvăm viața și că vom găsi o nouă familie iubitoare care să aibă grijă de ea. I-am mulțumit pentru că ne-a adus-o și ca a încercat să o salveze.”

Veterinarii au numit cățelușa Nanuk și i-au administrat perfuzii. S-a dovedit că suferea de parvoviroză, boală care poate fi letală dacă nu este tratată.

Salvatorii au încercat să o înveselească pe Nanuk prin vizite ale unor pisici din adăpost și, în a șasea zi, Nanuk s-a întremat.

„Cred că este o combinație între prezența pisoilor și a noastră, care i-am oferit toată dragostea și încurajarea, și astfel s-a făcut bine”, a spus Stöckigt. Salvatorii au dat anunț de adopție și așteaptă ca Nanuk să-și găsească un cămin cald și primitor.