MENIU

Un copac secular din județul Giurgiu a luat foc, după ce a fost lovit de un fulger - FOTO

Un copac secular din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, a fost lovit de un fulger

Un copac secular din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, a fost lovit de un fulger şi a luat foc duminică seara, pentru evitarea propagării incendiului şi stingerea acestuia acţionând pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos.

"În seara zilei de duminică, ISU Giurgiu a fost anunţat că în satul Vâlcelele, comuna Vânătorii Mici, arde un copac secular care a fost lovit de un fulger în urma descărcărilor electrice şi a vijeliilor", se arată într-un comunicat de presă al ISU.

Copacul se afla la marginea unui lan de grâu şi exista pericolul extinderii incendiului, motiv pentru care la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Roata de Jos cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă care au acţionat pentru stingerea incendiului.

În ultimele 24 de ore, judeţul Giurgiu s-a aflat sub atenţionare de cod galben de averse cu cantităţi de precipitaţii de peste 25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. 

Mai multe articole despre:
copac secular copac lovit de fulger fulger