MENIU

Un constructor țepuit cere ajutor pe rețelele de socializare: „Ce pățesc dacă mă duc și i-o fac bucăți?”

Un constructor țepuit cere ajutor pe rețelele de socializare

Un tânăr antreprenor din România a ajuns într-o situație dificilă după ce proprietarul unei firme căruia i-a construit o hală metalică a decis să nu mai plătească lucrarea finalizată. Tânărul, care și-a investit timp și bani în construirea halei, a fost lăsat într-o situație delicată, deoarece nu a mai putut recupera suma datorată din partea patronului țepar. 

În ciuda faptului că lucrarea a fost terminată, patronul țepar nu a mai dat niciun semn de viață și nu a mai plătit pentru proiectul realizat și investiția tânărului antreprenor. Acesta s-a simțit prins într-un cerc vicios, fără a avea cunoștințe sau resurse care să-l ajute să recupereze banii investiți și să-și protejeze afacerea.

Drept urmare, a decis să-și împărtășească problema pe rețelele sociale, rugând prietenii și comunitatea online să-l ajute în această situație dificilă.

Nicolae Ciucă, explicații cu privire la Legea Pensiilor: „Impactul e de 3% din PIB, extraordinar de mult”

„Am executat și montat o structură metalică pentru o persoană juridică. I-am înmânat factura în ziua recepției, nu am o copie semnată, dar mi-a semnat și ștampilat procesul verbal de predare-primire, unde e specificat ca acceptă structura ca fiind conformă, cum este și în realitate. În timpul montajului mi-a zis ca să îl aștept cu banii o săptămână, ca nu mi-i poate plăti atunci, așa cum ne înțelesesem. Acum nu îmi mai răspunde la telefon și mesaje. Nu e o sumă enormă, 18.000 lei, dar pentru mine e foarte importantă și m-a cam destabilizat. Ce pot face? Sau mai bine zis, ce pățesc dacă mă duc și i-o fac bucăți?”, este mesajul tânărului țepuit, pe un grup de Facebook care reunește antreprenori.

Internauții s-au îngrămădit să îi ofere sfaturi, mai ales că unii dintre ei au trecut prin așa ceva.

„Putea să fie și 1 leu. Era leul tău. Bun venit în România! Caută un avocat, nu te apuca să dărâmi ce ai construit, că dai în alte alea. E infracțiune”, i-a transmis Mihai.

Marele atu al constructorului țepuit este că dacă țeparul nu poate face dovada plății, nu poate intra în posesia noului bun.

Județul premierului, lovit de abandon școlar. Aproape 40 de clase au fost desființate, în Buzău, în doar 3 ani

„De regulă, se trece în contract o clauză care să prevadă: transferul dreptului de proprietate asupra mărfii (piesele structurii metalice în cazul tău) se face în momentul achitării facturii finale, altfel, conform Codului Civil: proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă”, i-a transmis un alt internaut.

În astfel de cazuri, singura variantă de a-și recupera prejudiciul este prin procedura ordonanței de plată. Taxa de timbru costă 200 de lei și totul durează aproximativ o lună.

„Soluția este să acționați beneficiarul în judecată. Din detaliile pe care le-ați menționat, ar putea fi urmată procedura Ordonanței de plată care este o procedură specială, mai puțin costisitoare și mai rapidă decât o procedură clasică. Vă recomand și eu să apelați la un avocat pentru recuperarea creanței. Vă poate sprijini cu îndrumări și cu privire la dobânzi și alte pârghii juridice de valorificare a creanței sau protecție în caz de insolvență a debitorului”, i-a transmis Maria, o antreprenoare.

Influencerii păcăliți cu „Brânza Regelui” reacționează și amenință cu avocatul. De ce nu poate fi tras la răspundere glumețul

Mai multe articole despre:
constructor antreprenor teapa prejudiciu hala