MENIU

Un constructor din Turcia a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia metroului din Cluj Napoca

Un constructor din Turcia a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Magistralei de Metrou din Cluj Napoca. Constructorul a calculat la 9 miliarde lei costul realizării lucrării, din care 1,5 lei reprezintă finanțare din PNRR.

Un constructor din Turcia, care a lucrat şi la metroul din Dubai, asociat cu două companii autohtone, a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Magistralei de Metrou din Cluj Napoca - cel mai mare contract pentru infrastructura de transport din România, potrivit RRA.

Constructorul a calculat la 9 miliarde lei costul realizării liniei de 21 de kilometri, cu 19 staţii. Din această sumă, prin PNRR este asigurată o finanţare de 1,5 miliarde lei, destinată lucrărilor la structura primelor nouă staţii.

Contractul este unul de tip la cheie - lucrări la staţii, tuneluri, instalaţii şi furnizarea ramelor de metrou Driverless, adică fără mecanic de tren.

Durata de proiectare şi execuţie este de 8 ani, iar contractul poate fi semnat doar dacă în 10 zile nu se depun contestaţii. În octombrie 2022, doi constructori din Turcia au depus oferte la licitaţia lansată de Primăria Cluj Napoca.

Mai multe articole despre:
firma turcia metrou cluj contructie metrou cutremur