MENIU

Un consilier local dezvăluie: Teleormanul a primit bani de investiții cât județele Moldovei

Liviu Dragnea

Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc, acuză un consilier local din Iași. Autostrada Iași - Tg Mureș nu e pe nicăieri, spune acesta, revoltat că doar 4% din bani merg către o regiune care are 20% din populația țării.

Consilierul local din Iași cere descentralizarea României, după ce Guvernul a făcut alocările bugetare.

Teleormanul, județul lui Dragnea, primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc, acuză Andrei Postolache. Autostrada Iași - Tg Mureș nu e pe nicăieri, spune acesta, revoltat că doar 4% din bani merg către o regiune care are 20% din populația țării.

"Descentralizare! Ar fi o gravă eroare să credem că batjocura bugetară la adresa Iașului și a Moldovei (și) de anul ăsta e o consecință a PSD-ului, și doar de am avea niște oameni cinstiți pe acolo ar fi altfel. Cinstea, corectitudinea, lucrurile pentru care protestăm zilele astea, sunt una, dar boala defavorizăriii sistematice a Moldovei e alta, și anume centralismul scăpat de sub control.

Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc. Autostrada Iași - Tg Mureș nu e pe nicăieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populația țării", a scris consilierul, citat de Ziarul de Iasi.

Moldova nu are aproape pe nimeni în Guvern. Iașul chiar pe nimeni, mai spune consilierul. Parlamentarii de Moldova nu votează cu Moldova, votează cu ce le zice șeful de partid, pentru că avem un sistem electoral în care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul șefului de partid care te pune destul de sus pe listă, pentru că lumea votează sigle și liste, nu oameni, că așa e sistemul. "Rezultatul e simplu: ești motivat să nu dai nici două cepe degerate pe județul care te-a votat, ci să-ți pese doar de șeful de partid care te va pune pe listă din nou în 2020", spune Postolache.

ȚVreau să ne cheltuim banii cum ne trebuie nouă, nu să tot așteptăm ca niște indivizi care vin o dată pe an aici, pe 24 Ianuarie ca să ne mângâie pe creștet și să ne mulțumească pentru sacrificiile trecutului, să ajungă cumva, eu știu cum, magic probabil, să le pese de noi.

Centrul, atunci când a adunat prea mult, e incapabil să privească restul altfel decât “provincia” sau “teritoriul”, chiar și atunci e condus de oameni decenți. Cioloș nu a înțeles dezvoltarea regională a Moldovei, ne-a făcut rău prin legea strămutării forței de muncă", a mai spus consilierul local.

Mai multe articole despre:
Moldova investiţii Teleorman