MENIU

Un câine polițist a scăpat de închisoare un traficant de droguri după ce „a gustat” din marfă - Unde s-a întâmplat

Un câine polițist a scăpat de închisoare un traficant de droguri după ce „a gustat” din marfă

Un câine specializat în căutarea drogurilor a ajuns să mănânce din cantitatea descoperită într-o acțiune a polițiștilor francezi din Toulouse.

Un polițist de la Antidrog din orașul francez Toulouse și câinele său antrenat special pentru depistarea narcoticelor au mers într-o misiune să facă verificări într-un garaj din Toulouse unde se presupunea că sunt droguri. 

Animalul a găsit la scurt timp o ladă de 25 de kilograme de rășină de canabis, însă, în loc să o semnaleze stăpânului, a mâncat din ea.

Suspectul de 29 de ani care ar fi deținut drogurile a fost judecat în această săptămână. Iar pe parcursul procesului, avocatul său a susținut infirmarea cazului pentru că o mare parte a mărfurilor desoperite nu mai există.

Potrivit pledoariei sale, din moment ce câinele a mâncat o parte din droguri, acest lucru invalidează cantitatea mărfurilor descoperite și implicit, dovezile împotriva clientului său. Prin urmare, deținutul care era recidivist, a scăpat de închisoare, pe moment. Acesta a ieşit liber din tribunal, însă procurorii au anunțat că fac apel, deci suspectul va fi supus unei noi proceduri.