MENIU

Un bucureștean stă în trafic 98 de ore pe an. Ce loc ocupă Capitala în topul aglomerației

Un bucureștean stă în trafic 98 de ore pe an

Un șofer care circulă în Capitală pierde anual aproximativ 4 zile doar în trafic. Potrivit celui mai nou studiu în domeniu, Bucureștiul este al 11-lea cel mai aglomerat oraș din lume. În aceste condiții, ministrul Mediului vrea să majoreze taxele deja existente în cazul maşinilor vechi şi poluante sau să implementeze o taxă nouă. 

Un șofer care circulă pe străzile din Capitală pierde anual 98 de ore în trafic, potrivit unui studiu efectuat de o companie care se ocupă de analiza transporturilor. Datele arată ca bucureștenii circulă în medie cu o viteză de 22,5 km la oră. Aceste cifre clasează Capitala pe locul 11 în topul celor mai aglomerate orașe din lume.

Unii șoferi spun că impunerea unor noi taxe de către autorități nu ar fi o soluție.

„Degeaba bagă taxe că oricum lumea le plătește. Mai puține mașini n-ai cum pentru că toată lumea vrea confortul de a avea propria mașină. Sistemul public de transport e praf, nu văd o ieșire din sitemul acesta în perioada următoare”, spune un șofer.

Pe de altă parte, alții sunt de acord cu reintroducerea taxei auto.

Reporter Realitatea PLUS: Ce ar trebui să facă autoritățile?

Șofer: Nu stiu, să nu mai dea voie oamenilor să aibă mai mult de o mașină pe familie, o lege din asta. Sunt foarte multe mașini pe cap de familie, sunt 2-3 mașini cel puțin.

Reporter Realitatea PLUS: Ar fi o soluție să se bage taxa pentru mașini vechi?

Șofer: Da, asta, din câte știam, e deja vorbită, nu știu dacă s-a adoptat. Da, ar trebui, cel mai probabil poate în 5 ani de acum încolo .

Comisia Europeană a impus României să scoată din circulație, până în 2026, un sfert de milion de autovehicule vechi şi poluante. Conform unui studiu printre cele mai aglomerate orașe se numără: Londra, Paris, Bruxelles, Moscova și New York. 

Mai multe articole despre:
trafic bucuresti aglomeratie