MENIU

Un bebeluș cu vârstă de sub 1 an și doi tineri de 18 și 19 ani și-au pierdut viața din cauza infecției cu COVID-19. Ce PARTICULARITĂȚI prezentau

Coronavirus

Recordul negru al infectărilor, raportat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), confirmă gravitatea situației în care ne aflăm din punct de vedere pandemic și trage un nou semnal de alarmă legat de vulnerabilitatea copiilor și a tinerilor față de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, din totalul celor 331 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă  0-9 ani, iar alte două la categoria de vârstă 10-19 ani. Totodată, din totalul pacienților internați în spitale, 400 sunt minori, 377 fiind internați în secții și 23 la ATI.

Astfel, potrivit GCS, decesul raportat la grupa de vârstă 0-9 ani este al unui bebeluș din județul Suceava, cu vârsta sub un an, care prezenta comorbidități.

Decesele de la categoria de vârstă 10-19 ani sunt ale unor tineri de 18 și, respectiv, 19 ani, din județele Ialomița, respectiv, Harghita, ambii nevaccinați și cu comorbidități.

Cele 3 decese înregistrate la grupa de vârstă 20-29 sunt ale unui pacient de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din Caraș-Severin, nevaccinat, care prezenta comorbidități; un pacient de sex masculin, în vârstă de 24 de ani, din județul Vâlcea, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități; un pacient de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, din județul Bihor, nevaccinat, care nu prezenta comorbidități.

202 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 14 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 15 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Sunt raportate 3 decese anterioare intervalului de referință, produse în luna septembrie, ale unor pacienți din Municipiul București. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 328 de decese.

Din totalul de 331 de pacienți decedați, 303 erau nevaccinați și 28 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 48 și 90 de ani și prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.569. Dintre acestea, 1.513 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 400 sunt minori, 377 fiind internați în secții și 23 la ATI.