MENIU

Un bebeluş care a murit la “Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli

<p>Un bebeluş care a murit la &ldquo;Marie Curie&rdquo; consumase tipul de br&acirc;nză &icirc;n care a fost depistată E.Coli</p>

Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli, reiese din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

"Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs", a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma "Lactate Brădet", a declarat luni pentru Mediafax, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit ministrului Irimescu.

Mai multe articole despre:
Argeş brânză e.coli bebeluş mort