MENIU

Un bărbat a fost lăsat să moară în fața spitalului. Medicul a refuzat să traverseze să-l ajute

Un bărbat a murit la câțiva metri de spitalul orășenesc Rovinari. Omul care suferea de pneumonie a plecat de la urgențe după ce i s-a spus că nu sunt suficiente paturi. A ajuns peste drum de unitatea sanitară, acolo unde i s-a făcut rău. Medicul de gardă a refuzat să traverseze strada să-l ajute. Poliţia a deschis un dosar penal.

Bărbatul de 62 de ani a ajuns la Camera de Gardă a spitalului din Rovinari. Se simțea rău, a primit un tratament cu antibiotice și a decis să plece singur din spital. Medicii spun că nu au avut inițial un pat pentru el, dar problema s-a rezolvat. Rudele victimei au altă variantă.

"L-am internat în observaţie cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigaţiile. MUSCA 10.29 Paturi au fost. Iniţial nu au fost paturi la salonul meu şi după am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo", a declarat medicul de gardă Roxana Gherghina.

”Au zis că nu au paturi şi până se eliberează el a plecat acasă, situațai în acre i-a zis ac ii este rău după injecție”, susține comnatul bărbatului.

”Eu nu ştiu. Nu m-a anunţat nimeni că a plecat pacientul acasă. La ora 21:45, i s-a administrat ampicilina. A fost al doilea flacon. Primul i s-a administrat la ora 15:00. S-a făcut şi testare la antibiotic. Este posibil să fie şi o reacţie”, spune un medic.

Bărbatului i s-a făcut rău peste drum de spital. O femeie l-a văzut și a încercat să-l ajute.

Alți doi trecători, dar și un pacient care era internat în spital au cerut ajutorul medicului de gardă. Li s-a spus spus să sune la 112 și să ceară o ambulanță.

”A zis că ea nu trimite nicio ambulanţă că trebuie sunat la 112. Peste stradă, efectiv peste stradă”, spune un martor.

Medicul de gardă spune că nu putea părăsi spitalul. ”Pe mine m-au anunţat să merg la faţa locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul”, susține acesta.

În fața unei asemenea situații absurde, oamenii care încercau să-l ajute pe bărbat l-au luat în brațe și l-au dus înapoi la camera de gardă. Era însă prea târziu pentru el. Omul era în stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Rudele bărbatului spun că vor depune plâgere şi la Colegiul Medicilor Gorj.

Mai multe articole despre:
medic