MENIU

Un bărbat și-a înscenat o tâlhărie după ce a tocat banii la birt

Un hunedorean a preferat să se înjunghie și să spună că a fost tâlhărit decât să recunoască în fața polițiștilor că și-a cheltuit banii pe băutură. Polițiștii au fost alertați chiar de soția bărbatului de 75 de ani care, îngrijorată, le-a spus că acesta a fost rănit grav după ce a fost atacat de persoane mascate.

Polițiștii din municipiului Hunedoara au fost sesizați, marți, de o femeie din comuna Teliucu Inferior despre faptul că soțul ei, un bărbat în vârstă de 75 de ani, a fost agresat de persoane necunoscute care i-au sustras o sumă de bani, chiar în momentul în care a ieșit din curtea casei.

Potrivit renasterea.ro, victima le-a declarat poliţiştilor că după ce a plecat de acasă spre magazinul din localitate, a fost abordat de două persoane ce aveau fața mascată, unul dintre aceștia l-a prins de mâini, i-a scos portofelul din buzunarul pantalonului şi i-a furat 500 de lei, iar cealaltă persoană l-a lovit cu un obiect înțepător în zona pectorală stângă, după care cei doi au fugit.

Bărbatul a fost transportat la U.P.U. Hunedoara, unde,  în urma unei intervenții chirurgicale, i-au fost cusute rănile.

Inițial, polițiștii hunedoreni au întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată, însă după cercetări au stabilit că au fost mințiți chiar de reclamant.

Potrivit polițiștilor, bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a înjunghiat de fapt singur, în zona inimii, în timp ce se afla în fața locuinței sale. Acesta se pare că a recurs la acest gest pentru a justifica lipsa sumei de bani pe care a reclamat că i-ar fi fost sustrasă.

În acest caz urmează să fie schimbată încadrarea juridică a faptei reclamate, iar cercetările în cadrul dosarului penal sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.