MENIU

Un bărbat din județul Botoșani s-a imunizat de 3 ori cu serul de la Pfizer și vrea și a 4 a doză! Autoritățile au deschis dosar penal. Cum se simte

Vaccin anti-Covid19

Unii nu vor să se vaccineze, iar alții s-ar vaccina chiar și de mai multe ori, asta fără să punem la socoteală prima doză și rapelul. Este și cazul unui bărbat din Dorohoi, județul Botoșani, care este anchetat penal după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 ... cu a treia doză de Pfizer! În plus, acesta nu pare dispus să se oprească aici. Din contră, el a declarat că își dorește să facă și a patra doză de vaccin.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din judeţul Botoşani, a reușit cumva să păcălească medicii și astfel a primit ce-a de-a treia doză a serului produs de compania americană. 

Din primele informații, acesta s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că a făcut rapelul. Mai mult decât atât, bărbatul a declarat că vrea să facă și a patra doză. El și-a motivat solicitarea prin faptul că, în urma imunizării, s-ar fi simțit mult mai bine, iar serul i-a îmbunătățit vederea și auzul. 

"În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

"Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a aşteptat validarea în sistemul informatic şi a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor", a afirmat Adăscăliţei.

După administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer, bărbatul a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, acesta nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la CPU i-a recomandat şi un examen psihiatric. 

În preent, bărbatul este monitorizat, în continuare de cei de la DSP.