MENIU

Un bărbat de 44 de ani, din orașul Roman, a fost reţinut pentru trafic de minori şi viol

Foto arhivă

Un bărbat de 44 de ani din orașul Roman ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, pentru a constrânge doi minori să practice cerşetoria, în municipiul Roman, minori pe care i-ar fi găzduit în locuinţa sa, beneficiind de sumele de bani obţinute de aceştia. De asemenea, acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale, prin constrângere, cu cei doi minori.

Un bărbat de 44 ani a fost reţinut, luni, şi urmează să fie prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori, informează Agerpres.

Potrivit surselor citate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Neamţ, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Neamţ, au efectuat două percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de minori şi viol.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2019, un bărbat, prin ameninţări cu acte de violenţă, ar fi constrâns doi minori să practice cerşetoria, în municipiul Roman, minori pe care i-ar fi găzduit în locuinţa sa, beneficiind de sumele de bani obţinute de aceştia.

De asemenea, în luna martie 2021, ar fi întreţinut relaţii sexuale, prin constrângere, cu cei doi minori.

Poliţiştii au pus în aplicare un mandat de aducere, bărbatul fiind condus la sediul DIICOT, Biroul Teritorial Neamţ, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, procurorul DIICOT a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a inculpatului, pentru trafic de minori şi viol.

Activităţile au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală. 

Mai multe articole despre:
barbat retinut trafic minori viol minori