MENIU

Un bărbat de 40 de ani a murit din cauză că își rodea unghiile. Cât de periculos e acest obicei

Acest bărbat de 40 de ani a murit din cauză că își rodea unghiile. Cât de periculos e acest obicei

Numeroși oameni au obiceiul obsesiv de a-și roade unghiile, care uneori se transformă într-o adevărată manie. Există chiar și un termen medical pentru acest tip de afecțiune psihiatrică — onicofagia.

Pe lângă faptul că este inestetic, acest obicei poate cauza probleme severe de sănătate. Iar englezul John Gardner (40 ani) din Wigan și-a pierdut chiar viața din această cauză!

Încă din copilărie John suferea de diabet, care inițial s-a complicat cu probleme cardiace, iar apoi și cu cangrenă și amputarea unui membru inferior. Din această cauză bărbatul a intrat în depresie. El deseori era nervos și își rodea involuntar unghiile.

Acest obicei avansa atât de mult, încât de câteva ori John a fost nevoit să meargă la spital din cauza degetelor sângerânde!

Dar nici acest lucru nu l-a determinat pe John să se oprească. Din cauza rănilor permanente degetele deveneau din ce în ce mai puțin sensibile, iar bărbatul tot mai frecvent își rodea unghiile până la sânge. Evident, când avea sângerări minore, el nu mergea la spital. Până la urmă, datorită acestui obicei, John și-a pierdut viața!

Rănile bărbatului s-au infectat și, drept consecință, s-a produs infectarea sângelui. Peste doar două săptămâni John (40 ani) a murit din cauza șocului septic…

Sursa: perfectmedia.tv

Mai multe articole despre:
unghii ros roade unghiile