MENIU

A MURIT după ce a fost înţepat de un bondar - Cât de PERICULOASE sunt astfel de înțepături

Un bărbat a murit după ce a fost înţepat de un bondar

Un bărbat de 44 de ani, din judeţul Gorj, a murit după ce a fost înțepat de un bondar, relatează mediafax.net. 

Un bărbat de 44 ani din comuna Crasna, judeţul Gorj, a murit după ce a fost înțepat de un bondar. Acesta se afla în vizită la un vecin.

"Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic 112, despre faptul că o persoană a fost înțepată de o insectă și ar fi decedat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 44 de ani, din comuna Crasna, în timp ce se afla în curtea locuinței unei persoane din aceeași localitate a fost înțepat de o insectă (bondar) și a decedat la scurt timp.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj, însă din păcate a fost constatat decesul bărbatului.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj citați de presa locală.

Cât de PERICULOASE sunt înțepăturile de bondar

Înțepătura de bondar este uneori mai gravă decât înțepătura de albină. Este necesar să se aplice imediat comprese cu gheață, comprese cu lămâie și oțet, să se bea multă apă și să fie administrat un medicament antihistaminic și antibiotic.

Dacă înțepătura este la față sau la gât atunci țesuturile din aceste zone se umflă (esofag, laringe, tractul respirator, glande, buze, limbă) și apare riscul de sufocare și de șoc anafilactic.

Durerea este intensă, iar alte simptome sunt: edem, senzație de mâncărime severă, roșeață intensă, senzație de arsură, umflare accentuată.

În cazuri mai rare pot apărea și simptome precum greață, amețeală, vărsături, senzație de frig, scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de vorbire, diaree, umflarea ganglionilor limfatici, hemoragie sub piele, frisoane, urticarie, crampe musculare, aritmie, tahicardie și altele.

Când cineva vede un bondar în apropiere este bine să evite mișcarea, să nu îl deranjeze sau fugărească pentru că se va simți amenințat și va ataca.

Atras de vegetație va sta un timp și apoi va pleca. Cel mai bine este ca persoana să se îndepărteze ușor.