MENIU

Un băiat de doar 11 ani l-a depășit pe Einstein. Copilul a devenit unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe Pământ

Un copil de doar 11 ani, din Marea Britanie, a devenit mai deștept ca Einstein după scorul uluitor reușit la testul Mensa.

Yusuf Shah este din Leeds și are un IQ de 162, făcând parte din celor 1% pământeni cu o inteligență ridicată.

Puștiul britanic a fost văzut mereu la școală ca un tip super inteligent, iar după ce a făcut testul Mensa, cel care măsoară inteligența umană, a obținut 162, IQ-ul maxim pentru puștii de sub 18 ani.

Yusuf Shah a trebuit să răspundă la 15 întrebări în trei minute, trecând cu brio testul.

El vrea să studieze matematica la Oxford sau la Cambridge, iar mereu când iese la plimbare are cu el cubul Rubbik. 

"Toată lumea de la școală mi-a spus că sunt foarte deștept și mi-am dorit întotdeauna să știu dacă sunt în topul celor mai inteligenți oameni de pe Pământ.E un sentiment special să am acest certificat", a spus Yusuf, după ce a aflat că a devenit unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe Pământ.

Fizicianul Stephen Hawking ar fi obținut un IQ de 160, la fel ca Albert Einstein, cel care nu a făcut niciodată oficial testul Mensa, conform ziare.com.

"Este primul membru al familiei noastre care trece testul Mensa. Dar chiar dacă a obținut acest rezultat, i-am spus că trebuie să fie în continuare serios și muncitor. Profesorii ne spun că nu mai au ce să-l învețe", au declarat părinții lui Yusuf Shah. 

Mai multe articole despre:
Yusuf Shah einstein test inteligenta test mensa