MENIU

Cei 127 de români blocați în Maroc, din cauza Omicron, repatriați ASTĂZI cu un avion TAROM

Un avion TAROM ajunge în Maroc pentru repatrierea celor 127 de români blocați în Africa, de Omicron

Un avion TAROM va ajunge astăzi, în Maroc, pentru repatrierea turiștilor români blocați în Africa din cauza tulpinii Omicron de coronavirus. Cei 127 de cetățeni români vor ajunge în această seară la București, pe Aeroportul Otopeni. 

Avionul TAROM a decolat deja în această dimineață de pe Aeroportul Otopeni spre Marrakesh. Marocul s-a închis luni pentru două săptămâni din cauza variantei noi Omicron, super-mutante.

Până miercuri seară, 127 de români au anunțat că vor să revină în țară din Maroc, alături de alți 53 de cetățeni europeni, potrivit Ministerului de Externe. Listele de pasageri au fost deja transmise operatorului aerian în dimineața zilei de joi, 2 decembrie, potrivit MAE.

MAE a anunțat miercuri continuarea demersurilor „pentru organizarea zborului de repatriere a cetăţenilor români blocaţi în Maroc, organizat în conformitate cu deciziile recent adoptate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la nivelul Guvernului. Până la acest moment, pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite de către misiunea diplomatică de la Rabat, 127 de cetăţeni români au cerut să fie repatriaţi.

De asemenea, prin coordonarea pe linie consulară realizată de către Ambasada României la Rabat cu Delegaţia UE şi misiunile celorlalte state membre UE acreditate în Maroc, vor fi preluaţi pe zborul de repatriere şi 53 cetăţeni europeni (15 polonezi, 13 croaţi, 10 maghiari, 4 bulgari, 3 germani, 3 greci, 2 sloveni, 2 lituanieni şi un austriac). 

Prima misiune de repatriere a cetățenilor români din Maroc, după suspendarea curselor din cauza variantei Omicron din Africa de Sud, s-a desfășurat marți, 30 noiembrie, când au fost aduși în țară aproape 50 de români. Aceștia se află în carantină. În plus, potrivit ultimelor date, un jucător de rugby și alte două persoane, din Vaslui și Brașov, au fost depistate deja cu coronavirus, urmând ca în câteva ore să se afle dacă este vorba de tulpina periculoasă Omicron din Africa de Sud. Toate cele 3 persoane sunt asimptomatice, potrivit anunțului Ministerului Sănătății.

ALERTĂ. Primele suspiciuni de Omicron în România: Un jucător de rugby și alte două persoane, toți sosiți din Africa de Sud - Sunt așteptate rezultatele