MENIU

Un avion s-a răsturnat în timpul aterizării. Toți pasagerii au supraviețuit - VIDEO

Sursa foto: Twitter

Un avion s-a prăbușit și s-a răsturnat la aterizarea pe aeroportul din capitala Somaliei, Mogadiscio. Toate cele 36 de persoane aflate la bord au supraviețuit.

Imaginile dramatice care au surprins momentul prăbușirii arată un fum negru și gros care se ridică deasupra pistei de aterizare. Avionul, un Fokker 50, apare în imagini cu trenul de aterizare în sus, relatează BBC.

Aparatul aparținea companiei Jubba Airways și efectua o cursă internă din orașul Baidoa spre capitală. Pasagerii și echipajul au fost cu toții salvați, potrivit autorităților aeroportuare, citate de presa de stat.

Cauza accidentului nu este încă clară. Compania Jubba Airways a spus că va publica mai multe informații despre ceea ce s-a întâmplat „pe măsură ce acestea vor fi disponibile”.

Avion prăbușit pe o șosea, în Belgia

Un accident aviatic s-a produs în Belgia, lângă Bruges. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o stradă, iar momentul a fost filmat de trecători. 

Avionul cu două locuri s-a izbit de un trotuar din suburbiile Bruges.

În imaginile surprinse de martori, se poate observa cum pilotul reușește să părăsească avionul imediat după accident, fără ajutor. Bărbatul a scăpat cu răni ușoare și a fost externat de la spital în aceeași zi. L-a ajutat faptul că aparatul de zbor avea la bord un sistem de parașutare de urgență, fapt ce a atenuat impactul.

Pompierii au ajuns în scurt timp la locul accidentului pentru a evita un posibil incendiu. 

Pilotul a povestit anchetatorilor că a pierdut controlul avionului, în urma unor defecțiuni.

Poliția din Bruges investighează incidentul.

Mai multe articole despre:
avion rasturnat accident aviatic